Öhhh...

Nu är jag sjuk. I G E N. Fy vad det suger. Vill verkligen inte vara sjuk, då tjänar jag inga pengar. Men med den röst jag har, och snoret som väller fram ur näsan som en tsunami PLUS huvudvärken... Den kombon går inte att jobba med, speciellt inte mitt jobb! Måste dock iväg till Stockholm senare ikväll, en familjeangelägenhet.

Så den här dagen blir bara att ta det lugnt, vila upp mig, knarka Kan Jang och klä på mig rejält med kläder så att jag kan gå till jobbet imorgon. har en liten överraskning imorgon också, ni får veta vad det är när det är helt klart.Tog nyss en lång dusch, tvättade håret och skrubbade mig med min nya Body Scrub som jag fick hemskickad från Shiseido och Glamour. Tack så mycket! Nu ska vi se hur det fungerar, det är en aromatiskt salt scrub för kroppen, och den ska släta ut och forma kroppen .Ta bprt celluliter och liknande. Fungerar den är det ju fantastiskt! Vi får se, har bara använt den två gånger. Och fan vad det svider på kroppen! Men det ska det nog göra...

Nåväl, jag önskar er alla en fortsatt bra onsdag.

Grunder vad gäller mat

Jag tänkte skapa en ny kategori, som då heter Bu och Bä med mat.
Det finns säkert otroligt många därute som inte kommer att behöva använda någonting alls av det jag skriver här. Dock finns det alldles säkert någon som kommer att bli glad och ta till sig det jag skriver.

I den här kategorin kommer jag att ta upp vad som är bra att äta och vad som inte är bra att äta. Visst, tänker ni, som om vi inte förstår att godis ska man inte äta och grönsaker ska man äta.
Det vet jag att ni vet. Jag tänkte mer skriva om vad olika grönsaker och olika kött har för inverkan på kroppen, vad det är så sätter igång matsmältningen och vad det är som får levern att trötta ut sig.

I och med att jag har kört Detox några gånger på senare tid, så kommer jag att använda mig mycket av de grunderna för att få kroppen att må bra. Jag har även en bror som utbildar sig till Personlig Tränare som jag kommer ta tips från.

I det här inlägget tar jag upp Tio-i-Topp bland de saker vi inte bör äta så att kroppen mår så bra som möjligt (utifrån Detoxens grunder).
 1. Inget rött kött
 2. Inga mejeriprodukter
 3. Ingen alkohol
 4. Inga kakor, konditorivaror, bullar
 5. Ingen sylt
 6. Inget kaffe eller te, förutom grönt te och örtte
 7. Inget som innehåller socker eller choklad och inga sötsaker
 8. Inga artificiella smaktillsatser: tomatketchup, senap, vinäger etc.
 9. Inga chips
 10. Ingen kaviar
Mycket av det jag har skrivit kan verka orimligt att vi inte ska stoppa i oss, men jag ska förklara varför.

 1. Rött kött är mycket svårare för vår kropp att smälta än vitt kött. Om levern ska ha tid att ta hand om allt farligt vi får i oss (avgaser, hårspray, parfym) så borde vi underlätta för levern och kroppen och inte äta sådant som är svårt att smälta.
 2. Mjölk har vi fått höra sedan barnsben att det är viktigt att vi dricker, för att stärka skelettet. Men vi tänker sällan på det faktum att vi inte SKA dricka mjölk efter en viss ålder. Det är inte naturligt, och därför är det inte bra för kroppen. Ett tecken på det är intoleransen mot laktos som väldigt många, jag själv inräknad, lider av. Plus att mejeriprodukter i regel är fulla med mättade fetter.
 3. Alkohol är mycket påfrestande för kroppen, som alla säkert vet. Levern (vår reningscentral) tar mycket stor skada av detta och kan då inte utföra sitt jobb att rena vår kropp från gifter vi dagligen får i oss.
 4. Kalorier, kalorier, kalorier. Plus vetemjöl som gör oss degiga och försämrar ämnesomsättningen.
 5. Här syftas det på färdigköpt sylt med massvis med E-nummer och socker. Hemmagjord sylt utan socker (eller köpt sylt utan socker) går självklart bra. Ett märke som har väldigt bra marmelad är St:Dalfour, där det söta är naturligt från frukter.
 6. Koffein höjer vår kolesterolhalt och är beroendeframkallande. Alla vet att koffein gör oss pigga, men problemet är att det gör att kroppens egna naturliga stimulantia ((sköldkörtel och binjurar) blir tröga och obehövda. Vilket gör att ämnesomsättning till slut blir trög och låg. Bl.a. svart te och rött te innehåller koffein, grönt te innehåller lite koffein och örtte är naturligt fritt från koffein. Att grönt te är okej är de antioxidanter vi får i oss då, vilka är otroligt bra.
 7. Behöver jag förklara?
 8. De har ofta toxisk effekt på kroppen, då de är mycket syrabildande. De innehåller också farliga mängder dolt socker, konserveringsmedel och artificiella färgmedel - och många innehåller jäst.
 9. Bara en massa mättade fetter, plus modifierad stärkelse som gör dig slö och får dig att lägga på dig en massa extra kilo i onödan.
 10. Kaviar innehåller väldigt mycket dolt socker, och även fett och konserveringsmedel, emulgeringsmedel etc. 
Självklart skadar det inte att äta t.ex. rött kött ibland eller några godisbitar på lördagen. Det viktigaste är att det är i små mängder, så att kroppen kan ta hand om det utan att den tar skada.

Det är även så att allt konstgjort och syntetiskt vi stoppar i oss ger oss celluliter. Kroppen kan inte bryta ner mycket av det, och det lägger sig i fettreserverna och bildar då små knölar som ser ut som gropar på huden. Dvs. celluliter.

Jag hopps att någon i alla fall fått ut någontign av detta! Nästa gång blir det bra mat, som vi bör äta för att kroppens funktioner ska fungera som de ska.

Dagens

Fasiken, nu är det bråttom igen! Jag förstår inte vad det är med mig! • Skinnjacka - Resteröds/Jofama
 • Top - New Yorker
 • Jeans - Cheap Monday
 • Armband - Edblad&Co
 • Stövlar - SixtySeven
 • Väska - Bianco
Nu måste jag kuta till bussen, den går om 4 minuter. Sicken en tur att bussghållsplatsen ligger precis utanför dörren!

Goder Morgon!

Idag är en fin dag, himlen är vit-blå-spräcklig (dvs. lite molnig) och solen lyser igenom. Och jag vaknade av mig själv! Slapp den dumma väckarklockan, det var nog det bästa med hela morgonen.


(Utanför vårat fönster här i Uppsala)

Idag börjar slaveriet (läs:jobbet) 12.45, så jag har ett tag på mig att slappa innan jag får bråttom. För bråttom får jag alltid, det spelar ingen roll hur mycket tid jag har på mig. Är inte en sådan människa som sitter och gör ingenting, ser jag att jag har lång tid på mig så börjar jag med någonting, alternativt spela tv-spel elelr sitta och knåpa med någonting. Och då blir jag alltid försenad!

Stötte dock på ett minst sagt jobbigt och enerverande problem idag; jag ska byta blogadress, hade en annan förut som jag skulle shippa över alla inlägg till i undermappar bla. bla. ni förstår... Dock är den domänen upptagen, även om blogadressen inte finns när man skriver in den och jag tog bort hela kontot för snart ett år sedan.
Så det blev till att ringa till blogg.se's kundtjänst, där jag fick svar-på-tal.

Det skulle fixas! Han kunde inte lova att fixa det idag, men jag fick skicka ett mejl med en mejladress som skulle vara knuten till bloggen. Så jag får hålla tummarna att det löser sig!

Hellu

Jag hinner inte mer än lägga upp bilden, tyvärr. • Jeans - Levis
 • Mocka-jacka - H&M
 • Linne - Gina Tricot
 • Armband - Edblad&Co
 • Örhängen - JC
Jag älskar verkligen denna korta mocka-jacka. Köpte den på H&M i förrgår, om jag minns rätt... Den kostar nämligen bara 398 kronor, och på H&M här i Uppsala har de 20% på valfritt plagg fram till imorgon, så den blev min för endast 318 kronor! Tycker att den är så fin...

RSS 2.0