Jag blir så jävla förbannad!

Börjar med att säga att jag hoppas att ni alla som ser det här inlägget läser igenom hela. För det här är blan d det viktigaste för vårat självfötroende som finns, och det jag såg idag fick mig och darra av ilska!

Läste Kenzas blogg och läste inlägget där hon skrivit:
Jag är långt ifrån perfekt, men jag är skitsnygg och har en killer-body & framförallt så är jag otroligt NÖJD med mig själv...Jag älskade att hon skrev sådär, för hon är verkligen vacker och det är tur att hon ser det och inte grämer sig över någon del av henne hon inte gillar, utan hon ser sig själv som en vacker och stark kvinna. Och det tycker jag är underbart!
Men sen så tänkte jag: Vi svenskar är i allmänhet väldigt cyniska mot att något skriver positiva saker om sig själv, och då speciellt om sitt utseende. Så jag bestämde mig för att kika i hennes kommentarer för att se vad som skrivits.

Och, självklart, hittade jag många som var elaka och skulle trycka ner henne för sin självsäkerhet och yttrandefrihet. Har tagit ett urval av de som jag tyckte var värst:

Lisabet

Måste säga att jag inte har någon respekt kvar för dig alls.
jag har ingen blogg själv, men följer vissa personers bloggar, bland annat din.
Och nu är jag så besviken på dig så jag vet inte vart jag ska ta vägen.
När jag har sett bilder på dig som du har lagt ut så har jag tänkt "söt tjej, jag skulle nog inte vilja se ut så men helt ok."
Men med tiden så har det växt till att jag tycker att du är snygg.
Tills nu när jag får se det du skrivit om ditt eget utseende. Nu har jag fått en insikt om hur du egentligen är. Bara så att du vet, kändisskapet idag är helt sjukt, och jag tycker att det är minst sagt idiotiskt att man kan bli känd genom en BLOGG.
Vart tog det vägen att man skulle ha uträttat någonting och att det man gjorde skulle betyda någonting för att bli känd?

I alla fall, akta dig för att inte bli för confident, för man får ett intryck av dig som fruktansvärt arrogant och självgod.
Du är inte lika snygg som du tror.


Vad fan är det här för skitsnack?! Är en person, vem som helst, arrogant för att hon tycker att hon är snygg och är nöjd med sitt utseende? Jag menar, vart har världen tagit vägen om det inte längre är okej för en individ att skriva det i sin EGEN BLOGG!

Och som uppföljning kom det ännu en kommentar på denna kommentar.

Maria

Tyckte du verkade vara en bra tjej och bra förebild tills jag läste ditt senaste inlägg.
"Jag är långt ifrån perfekt, men jag är skitsnygg och har en killer-body & framförallt så är jag otroligt NÖJD med mig själv... Vilket är det viktigaste. Det är kanske det som sticker i mångas ögon?"

Suck... Läsa sådant blir man ju bara irriterad av. Det hade räckt om du sagt att du har bra självförtroende. Håller med Lisabet. du ser bra ut, men du är verkligen itne så snygg som du verkar tro.
Det som "sticker" mest i mina ögon är folk med just den inställningen. Det tror jag inte att jag är ensam om att tycka. Men det är ju som man säger "what goes around comes around". Hoppas du trillar ner på jorden snart, annars faller du hårt en vacker dag. Det kan jag lova dig.

Det här är om än ännu värre! Om vi synar texten lite, och läser mellan raderna: varför sticker det så mycket i Marias ögon med personer med den inställningen? Förmodeligen för att hon själv inte vågar "skryta" om sig själv, inte vågar säga liknande som fan vad bra jag var idag! Vad är det för fel med det?
Personligen tycker jag det är fel att INTE säga det. Vi måste ju ge oss själva positiv cred för att orka. Det kvittar egentligen om hela Sveriges befolkning tycker du är snygg, det viktigaste är att du själv tycker det och mår bra i din egen kropp. Och det ska absolut inte vara något fel med att utrycka det! Då har det gått alldeles för långt!!!

Och så två strö-kommentarer:

BRA att DU tycker du har en killer-body, för JAG (och en del andra har jag märkt) tycker att du är för smal. Please, inte kurvor (rumpa,ben). Man tycker ju ändå att du bör ha det då du kommer 50% från Marocko.

(Jävla skitsnack, så onödig kommentar bara för att trycka ner någon)

Bra att du är nöjd men du behöver kanske inte skryta och skriva ut att du är så nöjd och så, då blir man ju abra på dåligt humör av att se det.

Och det här är helt sjukt. Här läggs skulden på den självsäkra personen istället för den avundsjuka och rädda personen som, för att få bukt med sin rädsla, klankar ner på någon som vågar. Det avskyr jag! Varför ska någon "må dåligt" över att någon säger att de är snygg? Det är något som inte riktigt stämmer där...

Och den värsta kommentaren jag såg, var från en tjej som, otroligt nog, lämnade sin bloggadress. Jag förmodar att hon glömde radera den, för inte finns det väl några unga tjejer i vår cyber-värld som vågar stå för de negativa kommentarer de skriver?

Sandra

Exxkuse moi (snygg stavning där...)men du har inte en killer-body om du nu tror det.

(hennes blogg hittar ni här ----> LÄNK)

Det här gjorde mig mest arg av alla kommentarer jag läst. Enbart en kommentar för att klanka ner på någon annan!
Nej, jag blev så arg att jag skrev den längsta kommentaren till någon i hela mitt liv!

Jag läste vad du hade skrivit tillKenza, att hon inte hade en killer-body.

Vem är du att avgöra det, och ännu viktigare, vem är du att SÄGA det?
Personligen tycker jag att hennes kropp är jättefin, smal men ändå höfter och bröst. jag menar, hur många tjejer skulle itne vilja se ut så? Jag skulle. Även om jag varken är tjock eller ful så tycker jag att hon är snyggare.

Och att hon skriver att hon tycker det är det absolut inget fel på! Det är vi svenskar som är så trångsynta och alltid ska vara så lagom. Det är bara bra att säga positiva saker om sig själv, varför ska det alltid var skryt?!

Har du inte tänkt på att det är de som skriver så, som du gjorde, är dem det är synd om? Som inte själva vågar säga att man är bra på någonting.

jag är jävligt duktig på att rita. Ska du nu skriva till mig att jag inte alls är det?
Jag är jävligt duktig på fotboll, ska du skriva till mig att jag inte är det?
Jag har jävligt fina ögon, ska du skriva till mig att jag inte har det?Vem är du att avgöra det, och säga det till de som VÅGAR vara positiva mot sig själva.

Det är så patetiskt att jag vill spy!
Lägg upp en vild på dig och din "killer-body" så får vi se.
Så omoget och elakt. Säger som Stampe i Bambi: kan du inte säga något snällt, så säg ingenting alls!

och med det här menas inte att jag avgudar Kenza och skyddar henne på något sätt, utan jag skyddar och står upp för alla oss självsäkra kvinnor som vågar uttrycka oss positivt om oss själva, som itne ska bli nedtryckta av sådana som dig.


Och jag står för allt det jag nu har skrivit! Om någon tycker att jag är dum i huvudet och bara snackar skit, våga skriv det. Och inte anonymt. Det är inte okej att snacka skit och inte stå för sin åsikt.

Och jag är väldigt stolt över mig själv att jag redan vid 19 års ålder har kommit till den här insikten. Jag tror att det beror på många saker, som t.ex. att min morfar är grek, att pappa är terapeut och att jag har vänner, familj och pojkvän som alltid ställer upp och älskar mig för den jag är. Det är superviktigt för mig. Och det vet alla som betyder något för mig!

Och min pojkvän bad mig säga att han avskyr allt som har med bloggar att göra, och är inte intresserad överhuvudtaget när jag ropar på honom om någon blogg. Men vid det här fastnade han, och blev lika arg och upprörd över detta som jag.
"Jävla svenskar, det är så typiskt." sa han. Och jag är så glad att jag har en pojkvän som delar min uppfattning om det här, då jag tycker at t det är otroligt viktigt!Kommentarer
Postat av: Sara~Candis

Asså vad fan är det för fel på folk?! Man blir bara mer och mer förbannad. VAD man är skriver och säger så är det fel. Nästan så jag börjar tro att det är sverige det är fel på?!

Eller när folk tar stryptag på Kenzas vänner?! Vad fan händer?!

2009-01-11 @ 14:09:32
URL: http://candis.blogg.se/
Postat av: Anonym

Du behöver hjälp, vem du nu än är

2009-01-11 @ 16:05:16
URL: http://surasani.blogg.se/
Postat av: rso

2009-01-11 @ 16:41:49
Postat av: Anonym

2009-01-11 @ 16:42:10
Postat av: Anonym

Du borde bry dig mindre om vad alla skriver, liksom, hur gammal är du? 30? Helt desperat och onödigt att lägga ner så mycket tid på alla dåliga kommentarer om Kenza. Vet du förresten vad hon svarade mig? Hon blev faktiskt glad av det, hon tog det som ett skämt och sa att jag också har en killerbody och att jag borde ta vara på den för att det finns många avundsjuka. Så OM hon inte var sur, varför i helvete ska du då vara det?

2009-01-11 @ 16:44:19
URL: http://surasani.blogg.se/
Postat av: Rosha

Faan va bra skrivvveeet! håller med dig till 110%.. jag menar Jag tykxer kenza e suuper snygg, men även ifall hon inte varit de får hon väl tycka att hon e snygg i alla fall .. jag menar hallå folk klagar över allting, om någon säger att hon e ful så kommer folk med kommentaren om att "varför skriver du så?" " du skriver bara så för att folk ska säga nej du e snygg" etc .. och som nu när hon skriver att hon e snygg får hon massa annat.. det visar bara avundsjuka..! men jag tycker inte jag heller är ful någonstans , men jag tycker kenza e SKIT snygg och har en killerbody thats it !!!

2009-01-11 @ 16:44:30
URL: http://peersianbeauty.blogg.se/
Postat av: Jhna

Som sagt, åsikter är åsikter på internet och man får ta det hur lätt eller svårt man vill. Och i just detta sammanhang höll jag med en annan brutta istället för dig, min vän. Ha en trevlig dag.

2009-01-11 @ 16:54:59
URL: http://jhnasugarfuck.blogg.se/
Postat av: Anonym

Sv: Vet inte om jag ska det seriöst eller om din kommentar var ironisk? Jaja. Ha det bra i alla fall.

2009-01-11 @ 17:05:18
Postat av: Jhna

Ja, jag märker att du har en hel del kommentarer här, så hehe tänkte bara skriva att det var jag som skrev senaste -.-

2009-01-11 @ 17:06:09
URL: http://jhnasugarfuck.blogg.se/
Postat av: Caroline

Sv : Aa , verkligen! : )

2009-01-11 @ 17:22:50
URL: http://carolinemode.blogg.se/
Postat av: Rosha

Åhh gud ja , klart vi ska vara det. Men det har blivit som så att människor inte ens vågar säga posetiva saker om sig själva!Säger du till någon, åh va fint hår du har! så är svaret Nej det har jag inte alls, det är fult. Jag menar vrf kan du inte bara ta de som en komplimang och säga tack så mycket det tycker jag också eller är det något fel med det?Det handlar inte heller bara om utseende, det handlar om allt här i världen till och med småsaker .. Som t ex om någon går i en sport, så frågar man han/hon , oj du verkar vara duktig? (och personen e jätte duktig vid det här laget) då får man svaret, njae inte så! eller hmm njae , jag duger ! eller vet inte fråga inte mig !Jag menar hallå, alla ser att du är bra och det gör du själv också ! gud jag blir så sur!2009-01-11 @ 17:25:03
URL: http://peersianbeauty.blogg.se/
Postat av: Ida

SV: ja skinnkjolar är galet hett och passar både på sommarn och vintern tycker jag. Kjolen på bilden är tyvär inte min men jag hittade den på rea för dryga 250 kr ett riktigt kap då det var äkta skinn, sånt gillar vi! fin blogg.

2009-01-11 @ 17:51:08
URL: http://fashionbyi.blogg.se/
Postat av: Emelie Talvis - e t a l v i s ♦

sv: tack tack :D

2009-01-11 @ 17:53:47
URL: http://etalvis.blogg.se/
Postat av: Johanna <3

så mysig blogg du har.kolla gärna inom min och kolla in tävlingen jag

har just nu :)kram (`v´)

2009-01-11 @ 18:59:01
URL: http://jsoul.blogg.se/
Postat av: Lovisa

bra inlägg!

2009-01-11 @ 22:01:10
URL: http://lovisafontana.blogg.se/
Postat av: niki

fin bloggdesign du har

2009-01-12 @ 08:13:37
URL: http://niczue.blogg.se/
Postat av: Linnsan

Tur att ngn reagerar. bra skrivet inlägg. kan själv skriva att jag är nöjd med min kropp. och hur jag ser ut. är smal men har rejäla kurvor(läs rumpa) fått höra många gånger av människor att jag har så stor röv. men vafan. har fått lika många bra kommernatrer med. svenskar är så jävla trångsynta och tråkiga och ingen ska sticka ut. då blir det ett jävla liv..

2009-01-12 @ 08:34:43
URL: http://osterberglinn.blogg.se/
Postat av: niki

Mmm =)

2009-01-12 @ 10:01:29
URL: http://niczue.blogg.se/
Postat av: Linnsan

så sant så sant...

2009-01-12 @ 10:25:23
URL: http://osterberglinn.blogg.se/
Postat av: Leia

Jättebra blogginlägg!

Det är synd att folk tycker så illa om sig själva att de måste hacka ner på någon som faktiskt tycker om sig själv.

Fin blogg förresten, hur har du gjort den?? =)

2009-01-12 @ 11:59:13
URL: http://onlyforever.blogg.se/
Postat av: fridasu

Men men men vilka töntar! Otroligt irriterande...visst visst, jag kanske inte heller gillar henne så mycket...beror delvis på att jag inte känner henne och sådant och jag är itne speciellt förtjust i hennes blogg men jag skulle aldrgi någonsin lägga ner tid på att visa det för henne. Det är så jävla irriterande med människor som gör så, och jag håller med dig i att hon borde få skriva så utan att bli nertryckt!Och jag kanske skall ta och läsa dem, jag säger aldrig nej till lite bra fantasy. Och ja, jag läser mina favoritböcker hundra gånger om...inget jag kan hjälpa!

2009-01-12 @ 13:42:44
URL: http://bubbennilsson.blogg.se/
Postat av: anna

Det tror jag inte heller :)

Men jag har lite av en fobi för ormar.

Så för mig är det tufft att andra vill ha dom som husdjur :P

2009-01-12 @ 15:06:50
URL: http://bonta.blogg.se/
Postat av: Jennie och Norah

Jäklar så bra inlägg!

Men det gör mig SÅ förbannad att folk inte får tycka att dom är snygga,eller bra på nåt.

Ska vi bara skriva om allt som är dåligt?

Hur roligt skulle det vara på en skala?

Tacka vet jag tjejer med skinn på näsan som kan lyfta upp sig själva.Jag hade varit överlycklig om jag hade varit så!Kramkram!

2009-01-12 @ 16:53:28
URL: http://jennieohlund.blogg.se/
Postat av: Annelie

Tycker att det du skrev var jättebra skrivet!

De är dem som skriver de elaka sakerna som har så dåligt självförtroende och är så extremt avundsjuka på vissa människor för att de vill vara precis som dem.

Jag har själv dålig självförtroende, men jag säger inte elaka saker medvetet för det.

Blev själv väldigt arg när jag läste det där

2009-01-12 @ 17:42:40
URL: http://alvid.blogg.se/
Postat av: susan

!Jag håller på att läsa kenzas komenterarer nu! herregud folk är ju inte riktigt kloka :@Jag är sjjuk :(kram

2009-01-12 @ 17:48:18
URL: http://tyrassusans.blogg.se/
Postat av: ✿Linda H ✿

bra blogg... man skall stå för att man tycker att man är braoch du har faktiskt sjukt snygga ögon!! =)ha en fortsatt trevlig måndag!!

2009-01-12 @ 19:24:09
URL: http://hogsta.blogg.se/
Postat av: martina

fyfan så bra av dig! Du sa det som jag har velat ha sagt hur jäävla länge som helst!You go girl!

2009-01-12 @ 21:37:00
URL: http://mmaartina.blogg.se/
Postat av: S A N N A

bra skrivet!

2009-01-12 @ 21:58:43
URL: http://tanzanit.blogg.se/
Postat av: Hanna

Det här inlägget gjorde min dag! :)

2009-01-13 @ 02:57:30
URL: http://dallerpad.blogg.se/
Postat av: Jessica Anshagen

Folk skriver så där mycket pga. att hon är en "känd" person. Men Kenza utgör sig för att vara extremt söt och go hela tiden, att folk kanske blir förvånade när hon står på sig lite mer. Jag diggar Kenzas blogg väldigt mycket och tycker absolut inte det var något fel på det hon skrev :) Självförtroende ska man ha och varför ska det vara så tabu att skriva att man tycker man själv är snygg?! Orka va den som lägger ner tid på att skriva en idiotisk kommentar.

2009-01-13 @ 05:34:51
URL: http://www.jessi.se
Postat av: Kim Von J

haha att folk orkar, hobn är jätte sööt!

2009-01-13 @ 12:10:14
URL: http://kimj.blogg.se/
Postat av: Emmaa

Men vad är folks problem?!

Att tycka att man själv ser bra ut är väl det bästa som finns, hur fan kan man bli sur på någon som tycker bra om sig själv?! Så jävla korkat och ja, jag blir irriterad bara jag läser den första kommentaren om att tjejen följt hennes blogg och sedan tvärt slutar gilla henne då Kenza säger att hon är nöjd med sig själv, WHAT THE FUCK? säger jag.

Alla borde tycka om sig själva på samma sätt, vart fan är världen påväg?! HERRE GUD.... Hoppas de vaknar upp ur sin dvala någon gång och kanske hajjar till.

(ursäkta svordomar men jag blir så himla upprörd.)

2009-01-13 @ 15:10:40
URL: http://emmarova.blogg.se/
Postat av: elin

Jag tkr det var ett bra blogginlägg. jag kan erkänna att först när jag läste det blogginlägget av kenxa så blev jag lite paff, och lite arg (avundsjuk). Men efter ett tag började jag tänka lite och tillsist så tänkte jag att det faktiskt är bra att skriva så om sig själv, för det kan ju säkerligen inspirera fler att skriva positiva saker om sig själva.

2009-01-13 @ 17:31:20
URL: http://metrobloggen.se/lifeofelin
Postat av: besiima

Håller med dig ! det är hur omoget som helst å skriva såna negativa kommentarer till folk som skriver att dem är nöjda med sig själv!!!, folk blir bara mer å mer negativa uhh !!!:/Puss&Kram!!

2009-01-13 @ 18:44:20
URL: http://bemeg.blogg.se/
Postat av: johanna

wooh, jag dör! allt du skriver i inlägget är så jävla sant!

så förbannat hemskt att bara för att folk tycker så jävla illa om sig själva att de måste hacka på dem som faktiskt tycker om sig själva och är nöjda med hur dom ser ut osv. fyfan.. jag vet inte hur det är i andra länder, men detta måste vara typiskt svensk - ingen får säga något bra om sig själv för då är man skrytig, egoistisk, dum osv, eller så får man nertryckande kommentarer..

Ditt inlägg fick mig att tänka om, skulle vilja få en ändring på alla sånadär tramserier, så från och med nu ska jag börja med att göra något själv!Bästa inlägg jag läst på någon blogg!

Keep up the good work! :)

2009-01-13 @ 22:27:38
Postat av: King Kressla

jävlar vilken lantisskjorta på Anton ^^

Nice!

2009-01-17 @ 19:23:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0