Horoskop - Båg eller Sanning?

Det här med horoskop har jag alltid varit intresserad av. Eller, jag får rätta mig själv: astrologi är något som alltid har intresserat mig.

Jag tror nämligen att den magnetism som universum består av påverkar oss människor olika när jorden står olika i förhållande till andra planeters magnetism. Och självklart också solens. För mig känns det här som en självklarhet, men jag vet att det inte alls gör det för många andra. Jag är faktiskt ganska ensam i min bekantskapskrets att tro på det här.

Inte för att jag tror på det svammel som står i metro eller city. Det är omöjligt (anser jag) att kunna säga vad som ska hända under en dag, ekonomiskt, relationer och resor m.m. Jag menar, vad är det som tyder på det?
Men när det gäller vilka vi är så tror jag absolut på att det har något med den här läran att göra. För i astrologi är ju inte alla lejon likadana. Inga tecken är likadana, då man har olika stor påverkan av det som kallas Ascendenten. Det är det tecken som just har varit eller det som kommer efter födelsetecknet. Man säger att det är tecknets stigningsgrad över östra horisonten i ett visst bestämt ögonblick.Astrologi är en väldigt stor lära, och jag kan aboslut inte skriva upp allt här! Men det är verkligen inte så att det bara är ett "tecken" man får sin personlighet ifrån. Svårt att uttrycka det med ord på ett kort sätt, men det finns mycket bakom det här.
Jag har en bok som heter Stora Astrologiboken av Julia och Derek Parker. Den är väldigt bra, inledningen handlar om astrologi och hur det går till när man skriver ett personligt horoskop. Man mäter t.ex. Ekvatorn, Medium Coeli, Imum Coeli, Nonageisman m.m. Som sagt, jag kan inte gå in på det närmare.


Personligen är jag tvilling, född 22/5 1989. I den här boken beskrivs mina typiska särdrag som just tvilling. Jag själv känner igen mig väldigt mycket idessa, och även mina nära anser att det stämmer in på mig.

Traditionella Tvillingdrag

+
Smidig & Mångsidig
Meddelsam & Kvick
Intellektuell & Vältalig
Ungdomlig & Livlig

-
Nervös o& Spänd
Ytlig & Inkonsekvent
Slug & Frågvis

Nyckelord
Kommunikation
Anpassningsförmåga
Mångsidighet
RastlöshetDe här nyckelorden är som hand i handske på mig. Sedan har jag då också influenser från Oxen, vilket t.ex. innebär att jag gärna vill äga saker. Och stämmer... Jag är också ett Luft-element, vilket innebär att jag gärna flänger omkring och inte riktigt vill stadga mig på ett och samma ställe hela tiden. Anton däremot (min kille) är Jord-element, vilket innebär att han är en sådan person som vill stanna på samma ställe hela livet!


Det var en liten kort lektion i Astrologi. Det var absolut inte meningen att det skulle bli såhär långt egentligen, men jag bara skrev och skrev och skrev, så hamnade det såhär.

Men frågan är:

Vad anser ni?

Är astrologi bara ett, om än gammalt, struntsnack som har hängt med oss?

Eller tror ni på samma som jag?

Skulle vara kul att se vad andra anser om det här.

Kommentarer
Postat av: Juicy

SV: Ja lätt, vi måste ta och fixa det där! Det var ju så dundrans länge sedan man sågs :/

2008-12-12 @ 19:53:53
URL: http://paparazzi.webblogg.se/
Postat av: raghad

ja den var jätte mysig,

jag är vädur och tror sjukt mycket på astrologi sen jag var yngre. Det är så sjukt intressant att jag inte kan få nog.

2008-12-21 @ 00:09:14
URL: http://raggodis.blogg.se/
Postat av: raghad

Ja det är ju det, jag har läst så mycket om alla stjäntecken så vet lite om varje iallfall, själva grunden , typiska drag och sånt :D Det är jätte kul. aaa men jag tror som dig :D tror inte på dagshoroskop utan på grundpersonligheten ! hare gött!

2008-12-21 @ 12:47:25
URL: http://raggodis.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0